authentieke uitstraling

Wandbespanning is de afgelopen eeuwen een bijzonder mooie methode gebleken om wanden te bekleden. Veelal worden hiervoor hoogwaardig geweven stoffen en handgedrukte papiersoorten gebruikt, die zwevend voor de muur worden geplaatst. Daardoor ontstaat er een een diepte-effect in de monumentale ruimte. Het geheel geeft een warme authentieke uitstraling en een rustgevende sfeer.

“Met exclusieve materialen op unieke locaties het wauw-effect creëren, daar doe je het voor.”

frans hazenbosch

plakken van vellen grondpapier op gepannen linnen betengeling
close-up van met kopspijkers vastgezet gespannen linnen op rachel en tengellat

Stoffeerder in de basis

 

Het bespannen van wanden met stof of papier is een arbeidsintensief proces. Het is een vak waarvan de vaardigheid in de praktijk moet worden geleerd. Voor Frans Hazenbosch gold de opleiding tot meubelstoffeerder als basis. Ervaring met en interesse voor het verwerken van stoffen en papier en verdere verdieping in de juiste technieken, heeft hem tot specialist gemaakt in het aanbrengen van wandbespanningen.

Detail van aanbrengen van wandbespanning, de luxe stof wordt eerst op patroon en spanning gezet met spelden

>

Authentieke werkwijze
van wandbespanning
en betengeling

 

Wandbespannen is een arbeidsintensief proces. Het is een vak waarvan de vaardigheid in de praktijk moet worden geleerd. Voor Frans Hazenbosch gold de opleiding tot meubelstoffeerder als basis. Ervaring met verwerken van stoffen, interesse en verdieping in technieken maakt hem een wandbespanning stofspecialist in het aanbrengen van wandbespanningen.

>

Werken in een
historische omgeving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij iedere nieuwe bespanning komt de lat van het afwerkingsniveau hoger te liggen. Het is een boeiend vak waarin met mooie, kostbare stoffen wordt gewerkt, vaak in oude, monumentale panden en voor zeer kritische opdrachtgevers.

eindresultaat van renovatie project ledenlokalen Artis Amsterdam aanbrecht grondpapier en exclusief ontworpen behang

Behoud van
cultureel erfgoed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandbespanning geeft een zeer welvarende en representatieve uitstraling aan een ruimte en kan tegenwoordig zowel in een klassieke als moderne inrichting goed worden toegepast. Door een grote verscheidenheid aan stoffen en behangsoorten kan er in elk interieur de beoogde sfeer worden verwezenlijkt. Bij een specialistische plaatsing, goed onderhoud en de juiste materiaalkeuze kan de wandbespanning voor generaties behouden blijven.

>

eindresultaat van authentieke wandbespanning van gespannen stof afgewerkt met houen omlijsting in Beurs van Berlage Amsterdam

wandbespanning

betengeling

interieurstoffering

schakel tussen historie en hedendaagse mogelijkheden voor behoud van cultureel erfgoed door samenwerking in stijl en techniek

© Copyright 2016 Wandbespanning | Realisatie Tales on Fire