wandbespanning

betengeling

interieurstoffering

grachtenpand amsterdam

 

stoffen wandbespanning en betengeling

 

Een monumentaal grachtenpand in Amsterdam is ingrijpend verbouwd en gerestaureerd door bouwbedrijf Van Schaik uit Breukelen en tot een groot woonhuis getransformeerd van meer dan 1000 m2 aan oppervlakte. Kodde Architecten uit Amsterdam heeft het het ontwerp verzorgd, hierbij is ondanks de historische uitstraling van het pand een hele strakke en minimalistische stijl gekozen in de uitwerking en afwerking.

Voor de keuken en de eetkamer is er voor gekozen om de oorspronkelijke betengeling en wandbespanning te vervangen door een eigentijdse variant. De betengeling is op authentieke wijze aangebracht door linnen vast te spijkeren met kopnagels. De vervolgstap, het aanbrengen van graupapier en behang is achterwege gelaten. Het effect hierdoor is een open linnen structuur op een houten wand. Voor de stoffen wandbespanning is gekozen voor een effen geweven linnen stof en deze is blind bevestigd aan de wand, hierdoor wordt er voor de randafwerking geen koord of bandje gebruikt. Dit geeft een heel strak effect tegen de witte plinten, gelakte deuren en marmeren schouw en is daarmee in lijn met de strakke uitstraling van het gehele pand.

www.koddearchitecten.nl

www.bouwbedrijfvanschaik.nl

 

meer projecten

schakel tussen historie en hedendaagse mogelijkheden voor behoud van cultureel erfgoed door samenwerking in stijl en techniek

© Copyright 2016 Wandbespanning | Realisatie Tales on Fire