wandbespanning

betengeling

interieurstoffering

Jachthuis Beukenrode, Doorn

 

stoffen wandbespanning en behang

 

Na bijna drie jaar duurzaam restaureren en verbouwen is Jachthuis Beukenrode officieel een Rijksmonument geworden. Het 19de eeuwse gebouw, met omringend landgoed, is nu in gebruik als conferentie- en werkruimte. Er is een bar en er kunnen ook feesten worden georganiseerd. Bij de restauratie zijn monumentale elementen in ere hersteld. Een ruimtelijke serre is bijgebouwd waar oude brandtrappen weer zijn verwijderd. De nieuwe functie van het gebouw staat ten dienste van de historische waarde van het monument.

Voor de afronding van het project heeft Frans Hazenbosch wandbespanning in een viertal vertrekken luxueus behang aangebracht. De ruimtes zijn verder afgemaakt met bijpassende gordijnen wat de totale interieurstoffering een rijke uitstraling geeft. Voor een vijfde ruimte is gekozen voor het aanbrengen van een stoffen wandbespanning, hier is meteen het akoestische effect van een bespanning merkbaar, dit komt het comfort en gebruik van de ruimte zeer ten goede. Daarnaast is een op kleur gemaakte wollen vloerbedekking en traploper geleverd en deze vakkundig aangebracht.

www.beukenrode.nl

meer projecten

schakel tussen historie en hedendaagse mogelijkheden voor behoud van cultureel erfgoed door samenwerking in stijl en techniek

© Copyright 2016 Wandbespanning | Realisatie Tales on Fire