wandbespanning

betengeling

interieurstoffering

Kasteel Gaasbeek, Brussel

 

stoffen wandbespanning

 

Het Kasteel van Gaasbeek is een oorspronkelijk middeleeuwse waterburcht gelegen in Gaasbeek, dat thans dienst doet als nationaal museum. Aan het einde van de 19de eeuw nam markiezin Arconati Visconti, de laatste eigenares, het initiatief voor een grondige verbouwing. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie.

De restauratie door architect Charle-Albert streefde meer naar oud mogelijk lijken dan naar originele toestand, het karakter van de middeleeuwse burcht werd versterkt door toevoegen van torentjes, schietgaten en kantelen. Voor de binnenkant werd de neorenaissancestijl gekozen. Binnenin werd een historiserend decor gecreëerd waarin originele kunstwerken en antiquiteiten aangevuld werden met kopieën. De markiezin schonk het kasteel in 1921 aan de Belgische staat. Drie jaar later werd het als museum geopend.

Voor een hedendaagse renovatie en onderhoud is in de galerijzaal van de rechtervleugel de purperrode wandbespanning stof vervangen door een nieuwe rode stof, er is tevens een bijpassend bandje laten maken om de wandbespanning mee af te werken. Tijdens de werkzaamheden zijn leidingen weggewerkt en is het lattenwerk verstevigd. Het eindresultaat is weer fabelachtig mooi.

www.kasteelvangaasbeek.be

meer projecten

artikel herenhuis

artikel Herenhuis wandbespanning Gaasbeek

schakel tussen historie en hedendaagse mogelijkheden voor behoud van cultureel erfgoed door samenwerking in stijl en techniek

© Copyright 2016 Wandbespanning | Realisatie Tales on Fire